Domácí chléb hvězda
Tajemství sedmistupňového kvásku
Je jen málo chlebů ze široké nabídky této „obyčejné“ potraviny na našem trhu, které si s chutí dáte jen tak samotné a bez ničeho, aby vám jejich chuť nic nezkazilo. Mezi tyto vzácné a poctivé výjimky patří náš pšeničnožitný kváskový chléb Hvězda, pochoutka vonící pecí, s pěkně propečenou křupavou kůrkou a jemnou a lahodnou střídkou.
Náš hvězdný chléb vznikl, jak jinak, u piva, ve vybrané pánské společnosti. Šéfpekař pražského pekařství Eska (shoda se jménem chebské továrny na jízdní kola je jen náhodná) Jarda Kozdělka se s námi podělil o recept na tento výjimečný chléb. Recept na chléb ze sedmistupňového kvásku jsme si trochu upravili a střežíme ho jako oko v hlavě.
Víte, že pečivo z kvásku je mnohem výživnější a zdravější než z droždí? Na náš hvězdný chléb používáme kvalitní kvásek z žitné chlebové mouky a navíc do něj přidáváme třeba smaženou cibulku nebo uvařené prolisované brambory.
Chléb pro vás pečeme čerstvý každý den!